fbpx

Complete Knievervanging (Knieprothese)

Complete knievervanging is een chirurgische ingreep die wordt toegepast bij onomkeerbare problemen in het kniegewricht. Het kniegewricht kan door tal van factoren worden beschadigd en als deze schade optreedt in het kniegewricht, worden sommige behandelingstoepassingen toegepast in het kader van orthopedie en traumatologie. Als er geen reactie op de behandeling is, is het mogelijk om als laatste redmiddel voor gevorderde problemen over te gaan tot een complete knieprothese. Zo wordt het kniegewricht, dat zijn functie niet optimaal kan vervullen, vervangen door een kunstgewricht en wordt de patiënt voorzien om de kniefuncties terug te krijgen.

Wat is een kniegewricht?

Het kniegewricht is een van de grootste gewrichten in het lichaam en is een van de meest effectieve punten in de menselijke mobiliteit. De bovenste delen van het been zijn op het kniepunt met elkaar verbonden via de voet, enkel en het scheenbeen. Het succes van bewegingsacties zoals stappen, lopen en rennen is direct gerelateerd aan de gezondheid van het kniegewricht. Knieën zijn een van de punten waar het gewicht van het lichaam wordt gedragen wanneer het lichaam beweegt of gewoon staat. Er kunnen zich ook talrijke problemen voordoen bij knieën die zo worden gebruikt en zoveel functies hebben. Deze problemen kunnen in de loop van de tijd optreden, met het effect van ouderdom, maar ook door plotselinge beroertes, trauma's, ongevallen en ongunstige bewegingen. De botten die door het kniegewricht zijn verbonden, werken als een mechanisme dat werkt met de omliggende spieren, pezen en bindweefsel. Problemen die zich op enig moment in dit mechanisme voordoen, kunnen rechtstreeks van invloed zijn op andere punten en de gezondheid van het kniegewricht.

Waarom wordt een complete knieprothese toegepast?

Complete knievervanging is een chirurgische ingreep die de voorkeur heeft wanneer de functionaliteit van het kniegewricht verdwijnt als gevolg van verschillende problemen. Wanneer het kniegewricht niet optimaal functioneert, treden verschillende functionele verliezen op en neemt de kwaliteit van leven van de patiënt af. Met bewegingsbeperkingen wordt het onmogelijk om de kwaliteit van leven weer te verbeteren. Daarom is de complete kniegewrichtoperatie een toepassing die de kwaliteit van leven van de patiënt zal verhogen met de kunstmatige kniegewrichtstoepassing.

Verschillende behandelingstoepassingen zoals fysiotherapie en revalidatietoepassingen, medische therapie en intra-articulaire injectie kunnen worden toegepast voordat de knie volledig wordt vervangen. Als er echter geen resultaten worden verkregen, heeft een complete knievervanging de voorkeur. Vooral als er pijnlijke klachten zijn in het kniegewricht, als er bewegingsbeperking is, als de intra-articulaire vervorming een onomkeerbare omvang heeft bereikt, dient een complete knieprothese te worden toegepast.

Bij een complete knieprothese zijn er verschillende anesthesiemogelijkheden, zoals plaatselijke, algemene of onderbuikverdoving. Aan de hand van persoonskenmerken wordt bepaald welke van deze anesthesiemogelijkheden worden toegepast. Na de anesthesie worden de punten rond het kniegewricht bepaald waar de operatie zal worden uitgevoerd, wordt de incisie gemaakt en begint het chirurgische proces. Het is natuurlijk erg belangrijk om op dit punt gedetailleerde diagnostische onderzoeken te hebben. Omdat tijdens de interventie wordt ingegrepen in het licht van de verkregen informatie in het kader van diagnostische toepassingen.

Kraakbeenweefsel dat vervormd is in een complete knieprothese wordt getoond als de basis van veel problemen. Dit sterk vervormde kraakbeenweefsel en alle beschadigde weefsels eromheen worden verwijderd. Vervolgens worden de speciale prothesedelen die in het kader van individuele diagnostische toepassingen zijn voorbereid, in het nieuwe kniegewricht geïntegreerd. De materialen die hier worden gebruikt, moeten speciaal worden geselecteerd in de context van moderne medische technieken en de vooruitgang van medische technologieën. Botcement kan worden gebruikt om de gebruikte materialen stevig op hun plaats te houden. Het doel is om de gezondheid van de gewrichten te herstellen, om gewrichtsfuncties op een gezonde manier uit te voeren met de delen die met elkaar een sterke structuur vormen. Terwijl dit gebeurt, is het natuurlijk erg belangrijk dat de patiënt geen klachten voelt en alle activiteiten kan uitvoeren die de kwaliteit van leven hoog houden.

Wat moet u weten over complete knievervanging?

Na de complete knieprothese moet het genezingsproces worden voortgezet onder toezicht van de arts. Gedurende deze periode dient het behandelingsproces te worden ondersteund door fysiotherapie en revalidatiestudies. Na verloop van tijd zullen de functies van het kniegewricht net zo goed gaan presteren als voorheen. De levensduur van de complete knieprothese kan bij correct gebruik tot 20 jaar bedragen. Als er een vervorming optreedt in de complete knieprothese, kan deze worden vernieuwd met een aanvullende chirurgische ingreep.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  Ik wil informatie ontvangen via sms en e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften naadloos en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng, indien van toepassing, cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Chat openen
  Gözde International Hospitals
  Kunnen we je helpen?