fbpx

FUE-type haartransplantatie

Hoe wordt het toegepast en hoe lang duurt het?

FUE-haartransplantatie is een haartransplantatiemethode die snelle en succesvolle resultaten oplevert zonder enige chirurgische ingreep. Bij deze methode, die over de hele wereld populair is, worden de haarzakjes uit het donorgebied, waar het haar het dichtst is, één voor één verzameld met een speciaal medisch hulpmiddel en overgebracht naar het kale en verdunde ontvangende gebied. Een sessie kan gemiddeld 6 tot 9 uur duren. Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd moet worden, wordt de procedure voltooid met twee of meer sessies gedurende een periode van 1-2 dagen. Met deze techniek kunnen ook haar-, snor- en wenkbrauwtransplantaties worden uitgevoerd. Het kan gemakkelijk worden toegepast op elke man en vrouw met genetische kaalheid en die geen gezondheidsproblemen hebben.

Wat is FUE?

FUE (folliculair unit extractie) is een van de methoden voor haartransplantatie. Bij deze methode worden haarzakjes uit het donor (donor) gebied één voor één geëxtraheerd en één voor één getransplanteerd naar het ontvangende gebied. Haarzakjes kunnen alleen vanaf de achterkant van de hoofdhuid en vanaf de zijkanten worden verzameld en overgebracht naar het gebied waar haartransplantatie zal worden uitgevoerd. Het is een effectieve oplossing voor mensen die last hebben van haaruitval.

De voordelen van de FUE-techniek

Het belangrijkste voordeel van deze techniek is dat tot 5.000 folliculaire eenheden in één sessie kunnen worden overgedragen. (Er zijn 1-4 haren in de folliculaire eenheid).
Met de FUE-techniek worden de haarzakjes één voor één uit het donor gebied verwijderd met een speciaal medisch hulpmiddel. Als het proces goed wordt uitgevoerd, valt het nauwelijks op, zelfs niet met een kort kapsel.
Omdat er geen chirurgische incisie (dus hechting) is, genezen de behandelde gebieden sneller. Als een extra sessie nodig is, kan deze meestal om de dag worden aangebracht.
Patiënten hebben na de ingreep geen last van pijn of verlies van gevoel.
Ideaal voor snor-, wenkbrauw-, baardtransplantatie en littekenherstel.

Wie kan een FUE-haartransplantatie ondergaan?

Het kan worden toegepast op elke gezonde man en vrouw in de leeftijd van 20-75 jaar met alopecia androgenetica (kaalheid van genetische oorsprong), als er voldoende donorhaarfollikel is om de ontvangende gebieden te bedekken. Het kan ook de voorkeur hebben om sommige littekens te bedekken die zijn veroorzaakt door ongevallen en verwondingen.

Hoe wordt een FUE-haartransplantatie uitgevoerd?

De patiënt wordt eerst onderzocht en er wordt een haaranalyse uitgevoerd voor een succesvol resultaat. Vervolgens wordt een persoonlijk haartransplantatieplan gemaakt om ervoor te zorgen dat het nieuwe haar volledig past bij het profiel van de patiënt.

Het FUE-proces verloopt in 4 fasen:

1. Voorbereiding van het donorgebied Om de richting van de haarzakjes tijdens de extractie (extractie) te bepalen, wordt het haar van de patiënt volledig geschoren en wordt de hoofdhuid gewassen met een speciale oplossing om het risico op infectie te voorkomen. Vervolgens worden de grenzen van het donorgebied, dat gebruikt gaat worden, getekend. Ten slotte wordt lokale anesthesie (bewuste sedatie) toegepast op de patiënt om geen pijn te voelen tijdens de procedure zelf. Deze etappe duurt ongeveer 1 uur.

2. Verwijdering van de haarzakjes (folliculaire eenheden) De haarzakjes van het verdoofde donorgebied worden afzonderlijk verwijderd zonder het haar te verdunnen met behulp van een handmatige of micromotorische pons (een speciaal prikinstrument met een penachtige punt) met een diameter van 0,7-0,8 mm. Hoewel dit proces varieert afhankelijk van de hoeveelheid te verzamelen haarzakjes, kan het gemiddeld 3 uur duren.
De haarzakjes, die in fysiologische zoutoplossing en bij lage temperatuur worden bewaard, worden vervolgens met grote zorg onder de microscoop verwerkt en klaargemaakt om in het ontvangende gebied te worden geplaatst.

3. Voorbereiding van het ontvangende gebied
Het ontvangende gebied wordt gemarkeerd volgens het gepersonaliseerde haartransplantatieplan.
Er worden vervolgens kanalen geopend met behulp van medische hulpmiddelen, afhankelijk van de dikte en diepte van de haarzakjes in het gebied dat is verdoofd met lokale anesthesie.
Specifieke normen met betrekking tot distributie, grootte en richting worden vervolgens gevolgd.
De verwerkingstijd is afhankelijk van het aantal te openen kanalen.

4. Transplanteren van haarzakjes
In deze laatste fase worden de haarzakjes voorzichtig in de geopende kanalen geplaatst, één voor één in de juiste hoek en richting, en ook door rekening te houden met de groeiomstandigheden van het haar.
Enkele haarfolliculaire eenheden worden gebruikt om een ​​natuurlijke haarlijn te creëren.
Folliculaire eenheden met 2 haren worden direct achter de enkele eenheden geplaatst en folliculaire eenheden die tussen de 3-4 haren bevatten, worden in het midden van de hoofdhuid geplaatst.
Afhankelijk van het aantal te transplanteren haarzakjes duurt het proces ongeveer 3 uur.
Nadat de FUE-haartransplantatie is voltooid, wordt het behandelde gebied grondig gecontroleerd en verbonden, en wordt de patiënt geïnformeerd over de te volgen regels. Daarnaast kunnen medicijnen worden voorgeschreven tegen pijn en infectiegevaar. De volgende dag wordt het verband verwijderd en word de wond opnieuw verbonden.

Enkele dagen na de haartransplantatie kan de patiënt terugkeren naar zijn normale bezigheden en werk. De arts informeert elke patiënt persoonlijk en geeft specifieke instructies volgens hun dagelijkse routine en beroep.

Hoe lang duurt de FUE-haartransplantatie?

De duur van een sessie kan variëren, afhankelijk van het aantal te transplanteren haarzakjes en de ervaring van de speciaalist. De gemiddelde tijd is tussen de 6 en 9 uur. Tussen de toepassingsfasen kan de patiënt een maaltijd nuttigen en rustpauzes inlassen van 10-15 minuten. De patiënt kan naar huis terugkeren nadat de sessie is voltooid. Als het te behandelen gebied groot is, kunnen 2 of meer sessies worden toegepast met een tussenpoos van 1-2 dagen, afhankelijk van de toestand van de patiënt.

Wanneer groeit het haar na de FUE-haartransplantatie?

Jeuk en ontsteking kunnen zich in de eerste 15 dagen ontwikkelen. Bovendien verschijnen er kleine korstjes die spontaan kunnen vallen. (Laat uw arts weten of de korstvorming langer duurt.)
Een deel van of al het getransplanteerde haar kan uitvallen tussen de derde week en de tweede maand na de ingreep.
Vanaf de 3e maand, wanneer de haarzakjes zich aanpassen, begint nieuw haar te groeien (ongeveer 1 cm per maand).
Vanaf de 6e maand wordt het haar steeds sterker.
Na 1 jaar wordt een volledig natuurlijke uitstraling bereikt.
Fysiologische zoutoplossing of aloë vera-gel kan worden aangebracht om jeuk te verlichten.

Waar moet op worden gelet bij de FUE haartransplantatie?

De eerste dag na haartransplantatie is erg belangrijk. Drink veel vloeistoffen en doe geen zware activiteiten; rust goed uit.
Slaap op je rug en gebruik een stevig klein kussen.
Was uw haar 4 dagen na de haartransplantatie voorzichtig met uw vingers en handpalmen – (gebruik nooit uw nagels) - met warm water en shampoo aanbevolen door de arts (meestal wordt de eerste wasbeurt door de arts gedaan). Droog het daarna voorzichtig af met een handdoek zonder met een föhn.
Gebruik de eerste 3 dagen, afgezien van de speciale hoofddeksels die u hebt gekregen, geen accessoires, hoeden enz. Houd uw haar daarna uit de zon en uit de buurt van stof, enz. U kunt losse en ademende netdoppen gebruiken om het te beschermen van externe factoren.
Vermijd de eerste week zo veel mogelijk activiteiten waarbij u moet zweten. Pas vooral op dat u uw hoofdhuid niet zweet.
Vermijd stress en stressvolle omgevingen, aangezien dit de hechting van haarzakjes kan vertragen.
Omdat het risico op infectie hoog is, moet u regelmatig antibiotica nemen die door de arts zijn voorgeschreven. Vermijd alcoholgebruik tijdens het gebruik van antibiotica.
Gedurende ongeveer 2 maanden mag u geen sporten of activiteiten ondernemen waarbij het hoofdgebied kan worden geraakt.
Je kunt je haar na 3 maanden knippen met een schaar en 6 maanden later met een scheermesje.
Ga niet naar zee, baden en sauna's gedurende de door de arts aangegeven periode.
Kies bij het aan- en uitkleden een tijdje lang kleding met knopen zodat je haar niet beschadigd raakt.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  Ik wil informatie ontvangen via sms en e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften naadloos en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng, indien van toepassing, cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Chat openen
  Gözde International Hospitals
  Kunnen we je helpen?