fbpx

Complete Heupvervanging (Heupprothese)

Complete heupprothese is een chirurgische ingreep die wordt toegepast bij onomkeerbare problemen in het heupgewricht. Het heupgewricht kan door tal van factoren worden beschadigd, en als deze schade optreedt in het heupgewricht, worden sommige behandelingstoepassingen toegepast in het kader van orthopedie en traumatologie. Als er geen respons op de behandeling komt, is het mogelijk om bij vergevorderde problemen over te gaan op complete heupprothese als laatste redmiddel. Zo wordt het heupgewricht, dat zijn functie niet volledig kan vervullen, vervangen door een kunstgewricht en kan de patiënt de heupfuncties terugkrijgen.

Wat is een heupgewricht?

Het heupgewricht is een van de grootste gewrichten van het lichaam en heeft een direct effect op lichaamsbewegingen. De functies van het heup bot in de verbinding van het boven- en onderlichaam in het lichaam zijn geweldig. Daarom is een gezond heupgewricht essentieel voor ons hele bewegingsbereik. Het heupgewricht moet sterk zijn, niet alleen om te bewegen, maar ook om goed te staan. Als er vergevorderde vervorming optreedt in het kraakbeenweefsel van het heupgewricht, zal het voor het lichaam moeilijk zijn om het gewicht op te tillen. Dus zelfs los staan ​​van bewegen kan ernstige problemen veroorzaken. Het succes van dagelijkse activiteiten houdt dus rechtstreeks verband met de gezondheid van het heupgewricht. Er kunnen ook tal van problemen ontstaan ​​in het heupgewricht, dat zo wordt gebruikt en veel functie heeft. Deze problemen kunnen in de loop van de tijd optreden, met het effect van ouderdom, maar ook door plotselinge beroertes, trauma's, ongevallen en ongunstige bewegingen. Het heupgewricht is als een mechanisme dat met elkaar werkt, het onderlichaam en het bovenlichaam, de omliggende spier- en kraakbeenweefsels. Problemen die zich op enig moment in dit mechanisme voordoen, kunnen rechtstreeks van invloed zijn op andere punten en de gezondheid van heupgewrichten.

Waarom wordt een complete heupprothese uitgevoerd?

Complete heupvervanging is een chirurgische ingreep die de voorkeur heeft wanneer de functionaliteit van het heupgewricht verdwijnt als gevolg van verschillende problemen. Wanneer het heupgewricht niet optimaal functioneert, treden er verschillende functionele verliezen op en neemt de kwaliteit van leven van de patiënt af. Met bewegingsbeperkingen wordt het onmogelijk om de kwaliteit van leven weer te verbeteren. Daarom is een complete heupgewricht operatie een toepassing die de kwaliteit van leven van de patiënt verhoogt met de toepassing van het kunstheupgewricht.

Verschillende behandelingstoepassingen zoals fysiotherapie en revalidatietoepassingen, medische therapie en intra-articulaire injectie kunnen worden toegepast vóór een complete heupvervanging. Als er echter geen resultaten worden verkregen, heeft een complete heupprothese de voorkeur. Vooral als er pijnlijke klachten zijn in het heupgewricht, als er bewegingsbeperking is, als de intra-articulaire vervorming een onomkeerbare omvang heeft bereikt, dient een complete heupprothese te worden toegepast.

Algemene anesthesie heeft meestal de voorkeur vóór de chirurgische toepassing voor complete heupprothese. Na de anesthesie worden de punten rond het heupgewricht bepaald waar de operatie zal plaatsvinden, wordt de incisie gemaakt en begint het chirurgische proces. Het is natuurlijk erg belangrijk om op dit punt gedetailleerde diagnostische onderzoeken te hebben. Omdat tijdens de interventie wordt ingegrepen in het licht van de verkregen informatie in het kader van diagnostische toepassingen. Op dit punt is de keuze van implantaten die voor complete heupprothese moeten worden gebruikt ook erg belangrijk. Een complete heupvervangende operatie is iets moeilijker dan andere complete prothese-operaties omdat het heupgewricht dieper ligt. De heup kan worden gestrekt om de chirurgische ingreep te vergemakkelijken.

Vervormd kraakbeenweefsel in complete heupprothese wordt getoond als de basis van veel problemen. Dit sterk vervormde kraakbeenweefsel en alle beschadigde weefsels eromheen worden verwijderd. Vervolgens worden de speciale prothesedelen die worden bepaald in het kader van individuele diagnostische toepassingen, geïntegreerd in het nieuwe heupgewricht. De implantaatmaterialen die hier worden gebruikt, moeten speciaal worden geselecteerd in de context van moderne medische technieken en de vooruitgang van medische technologieën. Botcement kan worden gebruikt om de gebruikte materialen stevig op hun plaats te houden. Het doel is om de gezondheid van de gewrichten te herstellen, om gewrichtsfuncties op een gezonde manier uit te voeren met onderdelen die met elkaar een sterke structuur vormen. Terwijl dit gebeurt, is het natuurlijk erg belangrijk dat de patiënt geen klachten voelt en alle activiteiten kan uitvoeren die de kwaliteit van leven hoog houden.

Wat moet u weten over complete heupvervanging?

Na de complete heupvervangende operatie moet het genezingsproces worden voortgezet onder toezicht van de arts. Tijdens deze periode dient het behandelingsproces te worden ondersteund door fysiotherapie en revalidatiestudies. Na verloop van tijd zullen de functies van het heupgewricht net zo goed gaan presteren als voorheen. De levensduur van een complete heupprothese kan bij correct gebruik tot 20 jaar bedragen. Als er een vervorming optreedt in de complete heupprothese, kan deze worden vernieuwd met een aanvullende chirurgische ingreep.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  Ik wil informatie ontvangen via sms en e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften naadloos en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng, indien van toepassing, cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Chat openen
  Gözde International Hospitals
  Kunnen we je helpen?