fbpx

What is HoLEP (Prostaat Lasertherapie)?

Moderne methode voor behandeling van vergrote prostaat: HoLEP (Prostaat Lasertherapie)

HoLEP is de korte naam voor de "Prostaat Enucleatie met Holmium Laser" -procedure. Het is een behandelingsmethode die wordt gebruikt bij aan leeftijd gerelateerde goedaardige prostaatvergroting (ook bekend als goedaardige prostaathyperplasie - BPH).

Hoe wordt HoLEP (Prostaat Lasertherapie) Toegepast?

De procedure wordt uitgevoerd met een volledig gesloten (endoscopische) methode. De camera en het apparaat dat aan het uiteinde van de camera is bevestigd, worden met een glas door de mond van het urinekanaal geleid. Het uiteinde van de prostaat wordt van de capsule van de prostaat afgepeld, het blok wordt verwijderd en in de blaas geworpen. Ter vergelijking: we kunnen de binnenkant van een sinaasappel gebruiken om de schaal volledig te scheiden en alleen de schaal te laten. Een tweede procedure, morcellatie genaamd, wordt uitgevoerd zodat de vergrote prostaat in de blaas is gegooid en een blokkade gemakkelijk kan worden verwijderd. Daarna wordt de operatie beëindigd.

Bij HoLEP-chirurgie voelt de patiënt geen pijn tijdens en na een incisie of ingreep.

Welke Voordelen Biedt HoLEP?

Bij de klassieke operatiemethode met gesloten prostaat wordt het binnenste weefsel van de prostaat stukje bij beetje van de schaal geschraapt. Dienovereenkomstig is het riskant dat het prostaatweefsel achterblijft. Dit kan leiden tot herhaling van de ziekte op de lange termijn en zelfs tot ledigingsproblemen op korte tot middellange termijn. Elk schraapproces is volledig gescheiden van de interne structuur van de prostaat en het kapsel van de prostaat.

Bij conventionele gesloten methoden duurt het lang bij grote prostaten. Zelfs als de prostaat meer dan een specifieke maat heeft, is een gesloten operatie vereist en wordt een open operatie uitgevoerd. Er is geen maat in HoLEP. Het kan zelfs worden toegepast op overdreven vergrote prostaten.

Klassieke gesloten methoden veroorzaken over het algemeen meer bloedverlies. Bij gebruik van verdunningsmiddel en bloeding is het wellicht niet mogelijk om in realtime te doen wat er moet gebeuren. HoLEP is echter een chirurgische methode waarbij de kans bestaat om geopereerd te worden met minder bloedverlies.

Wat Staat de Patiënt te Wachten na de HoLEP Procedure?

Na de HoLEP-procedure wordt een katheter bij de patiënt ingebracht, vergelijkbaar met de traditionele methode. In de HoLEP-procedure duurt de sonde echter gemiddeld 18-24 uur minder dan conventionele methoden. Patiënten blijven gemiddeld slechts 1-2 dagen bij een katheter.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  Ik wil informatie ontvangen via sms en e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften compleet en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng indien van toepassing cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Chat openen
  Gözde International Hospitals
  Kunnen we je helpen?