fbpx

Buikwandcorrectie (Abdominoplasty, Tummy Tuck)

Buikwandcorrectie is een esthetische, plastische en reconstructieve chirurgische toepassing die wordt gebruikt voor de verbetering van het loskomen en doorzakken van het buikweefsel. Een buikwandcorrectie wordt vooral toegepast wanneer de huid in het buikweefsel overmatig doorhangen veroorzaakt. Buikwandcorrectie, die zowel bij mannelijke als bij vrouwelijke patiënten wordt toegepast, wordt vaak toegepast om doorzakken in de buikstreek bij patiënten met een hoog gewichtsprobleem te voorkomen.

Spier- en huidweefsels in de buikstreek kunnen met de tijd vervormd en versleten raken. Het is heel normaal dat mensen die geen regelmatig en uitgebalanceerd dieet volgen, geen regelmatige lichaamsbeweging en gewichtscontrole hebben, vet in de buikstreek hebben. Omdat de buikstreek een gebied is dat geschikt is om vet vast te houden, ontwikkelen zich bovendien geleidelijk weefselvervormingen in dit gebied met het effect van veroudering, dwz tijd. Met het effect van de zwaartekracht neemt de afmeting van de zakkers in de loop van de tijd toe en de afname neemt toe met het gewicht van het vetweefsel.

De spiergroepen die de voorste buikwand in de buikstreek vormen, zijn mogelijk niet in staat om hun functie van het recht houden van de buik te vervullen als gevolg van de vervorming van de weefsels ertussen. Aldus treedt het voorwaarts buigen en doorzakken van de buik op. Deze situatie kan zich in de loop van de tijd langzaam ontwikkelen of kan tijdens de zwangerschap optreden.

Waarop moet worden gelet tijdens de voorbereidingsperiode van de buikstrekkend buikwandcorrectie?

Het aanbrengen van een buikwandcorrectie is een van de esthetische chirurgische ingrepen die niet lichtvaardig moeten worden opgevat. Daarom vereist het een serieuze voorbereiding. Allereerst moet het probleem dat de patiënt ervaart, in detail worden geanalyseerd. In het licht van deze analyse verhogen de bepaling van de locatie van de spiergroepen en een gedetailleerde planning van de uit te voeren procedures het succes van het operatieproces en het voordeel van de verhuizing. Om de procedure onder algemene anesthesie uit te voeren, is het noodzakelijk om de voedselconsumptie te stoppen op het tijdstip dat de arts de avond ervoor heeft gespecificeerd. Het stoppen met slechte gewoonten, zoals roken, zorgt voor een sneller herstel. Er kan worden besloten om bepaalde medicijnen onder controle van de arts te stoppen vóór de operatie.

Hoe wordt een buikspierende buikwandcorrectie uitgevoerd?

Abdominoplastiekoperaties kunnen met succes worden uitgevoerd tussen 2 uur en 4 uur, afhankelijk van het huidige probleem van de patiënt. Het operatieproces, dat begint onder algemene anesthesie, gaat verder met de incisie. De incisie bevindt zich onder de navel, in een gebied dat kan worden verborgen door ondergoed. Het creëert cosmetisch gezien geen ernstig negatief beeld.

Buikwandcorrectie kan op sommige regionale punten worden toegepast als volledige buikwandcorrectie of als mini-buikwandcorrectie. In het licht van de beslissing die tijdens de voorbereidingsfase moet worden genomen, moeten alle details van de uitvoering van de operatie worden voorbereid. Als het loskomen in de buikstreek en de bijbehorende doorzakking zich alleen in het onderste deel van de navel bevinden, heeft een mini-buikwandcorrectie de voorkeur. Mini-buikwandcorrecties hebben niet de voorkeur voor geavanceerde problemen. Als het probleem van de patiënt zich echter nog in het beginniveau bevindt, kan een eenvoudigere operatie worden uitgevoerd met een mini-buikwandcorrectie. Vooral als de houdkracht van de buikspieren nog aanhoudt, is een volledige buikwandcorrectie niet nodig.

Er is een situatie dat de buikspieren niet in hoge mate kunnen functioneren tijdens een volledige buikwandcorrectie. Niet alleen doorzakken onder de navel, maar ook los en doorzakken boven de navel. Er zal een losgemaakt buikweefsel zijn in het deel dat zich uitstrekt tot de hele buik en zelfs tot de lies. Het chirurgische proces begint vanaf de operatiepunten die tijdens de voorbereidingsperiode zijn bepaald. In het bijzonder is het nodig om te bepalen waar de spieren zich bevinden en om bewegingen te maken om de spieren te versterken. Het is noodzakelijk om overtollig vetweefsel te verminderen met liposuctie of microtrillingen. Het gewenste uiterlijk van de buik wordt verkregen door de overtollige huid te verwijderen en de huidstructuur uit te rekken en het chirurgische proces is voltooid.

Waarop moet worden gelet na een buikstrekkend buikwandcorrectie?

Na de buikwandcorrectie kunnen er, zeker als een volledige buikwandcorrectie wordt uitgevoerd, klachten zijn van oedeem en pijn en gevoelloosheid in het betreffende gebied. Ziekenhuisopname van één of enkele dagen is vereist na een buikwandcorrectie. Afhankelijk van het hersteltempo van de patiënt, kan terugkeer naar het dagelijkse leven plaatsvinden tussen 2 weken en 1 maand, maar de buikstreek moet serieus worden beschermd. Na voltooiing van 1 maand wordt herstel voorzien en verschijnt er een duidelijk beeld.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  Ik wil informatie ontvangen via sms en e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften naadloos en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng, indien van toepassing, cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Chat openen
  Gözde International Hospitals
  Kunnen we je helpen?