fbpx

Haartransplantatie

Haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij de haarzakjes worden overgebracht van een gebied dat niet wordt aangetast door haaruitval naar het gebied waar het haar dunner of kaal wordt. Het is bedoeld om het probleem permanent op te lossen door het toe te passen op haarverlies veroorzaakt door mannelijke kaalheid, brandwonden en ongelukken. Het meest positieve aspect van dit proces is dat het haar op natuurlijke wijze blijft groeien in het gebied waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd. Tegenwoordig heeft de folliculaire eenheidsextractie (FUE) -methode de meeste voorkeur omdat het een sneller en kwalitatief beter resultaat geeft. Bovendien is het een pijnloze procedure en laat het geen significant litteken achter omdat de incisie niet wordt geopend. Er moeten echter enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen voor het succes van deze methode; anders kan haaruitval doorgaan.

Haartransplantatie is een chirurgische ingreep die tot doel heeft haaruitval permanent te behandelen. Het omvat het nemen van de huid (graft) uit het gebied dat niet wordt beïnvloed door haaruitval (donor) en het transplanteren naar het gebied waar haaruitval of kaalheid optreedt (ontvanger). Genetisch resistent tegen haaruitval, wordt donorhaar meestal verzameld uit de nek van het hoofd en de zijkanten van de oren.

Als het haar hier onvoldoende is, kan het worden verzameld uit andere harige gebieden zoals benen, borst en baard. Dit proces kan alleen worden gedaan met het donorhaar van de persoon, het haar van een andere persoon wordt niet getransplanteerd. Omdat het over het algemeen wordt toegepast om esthetische problemen te verlichten, valt het op het gebied van esthetische en plastische chirurgie.

Waarom wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Haartransplantatie wordt toegepast om het probleem van regionale kaalheid en haaruitval veroorzaakt door haaruitval op te lossen. Het kan ook worden aangebracht op wenkbrauw-, baard- en snorgebieden.

Wie kan een haartransplantatie ondergaan?

Deze procedure kan worden toegepast op gezonde mannen en vrouwen in de leeftijd van 20-75 jaar met congenitaal regionaal haarverlies als gevolg van de volgende problemen:

Littekens door brandwonden of verwondingen
Facelift, hersenchirurgie, etc.
Een infectie
Overmatig strekken van het haar (alopecia tractie)

De belangrijkste voorwaarde die wordt gezocht, is dat de persoon die een haartransplantatie zal ondergaan, over voldoende donorhaarbronnen beschikt om de gebieden te bedekken waar kaalheid wordt ervaren en waar het waarschijnlijk is.

Wat veroorzaakt haaruitval en haaruitval?

Haaruitval kan om verschillende redenen optreden. De belangrijkste hiervan zijn:

Genetisch
Hormonaal (vooral testosterondeficiëntie)
Zwangerschap
Stress
Ondervoeding
Drug gebruik
Ziekten
Omgevingsfactoren

Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Er worden analyses en haaranalyses gemaakt om het te transplanteren gebied te bepalen. Het benodigde aantal transplantaten wordt bepaald en de nieuwe haarlijn wordt bepaald om het haar er natuurlijk uit te laten zien.
De hoofdhuid wordt grondig gereinigd met een speciaal medicijn om de ontwikkeling van infectie te voorkomen.
Het gebied waar de transplantaatafname zal worden uitgevoerd, wordt verdoofd met lokale of sedatie-anesthesie.
De grafts die uit het donorgebied zijn verzameld, worden in een speciale oplossing bewaard.
Het ontvangende gebied wordt verdoofd en de kanalen waar de haarzakjes worden geplaatst worden geopend.
Grafts worden in de geopende kanalen geplaatst.

Hoe lang duurt een haartransplantatie?

Deze chirurgische procedure is een poliklinische procedure en vereist meestal geen ziekenhuisopname. Meestal duurt het proces 6-9 uur. Deze periode kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid haarzakjes die de persoon nodig heeft en de gebruikte methode. Als een groot gebied wordt behandeld, kunnen met bepaalde tussenpozen 2 of meer sessies nodig zijn.

Doet haartransplantatie pijn?

Omdat tijdens haartransplantatie zowel de donor als het ontvangende gebied worden verdoofd met lokale of sedatie-anesthesie, wordt er geen pijn gevoeld, maar kunnen pijnstillers worden voorgeschreven in geval van ongemak.

FUE haartransplantatie

Bij de FUE-methode (Follicular unit extractie) wordt het haar één voor één uit het donorgebied verzameld en getransplanteerd in de kanalen die in het ontvangende gebied zijn geopend. De toepassing is als volgt:

Meestal wordt het hele hoofd geschoren.
Om de haartransplantaten direct een voor een te nemen, wordt onder plaatselijke verdoving een speciaal ponsinstrument, punch genaamd, gebruikt waarvan de punt op een pen lijkt. In de klassieke FUE-methode wordt de punch handmatig gebruikt en worden grafts verzameld met een pincet.
Transplantaten worden in kleine kanaaltjes op de hoofdhuid geplaatst die worden geopend door middel van de laterale sleuftechniek. De laterale sleuftechniek is het proces waarbij de kanalen worden geleid volgens de grootte en vorm van het transplantaat.
Het is de methode van haartransplantatie die de meeste voorkeur heeft, aangezien een groot aantal haarzakjes wordt genomen en in de geopende kanalen wordt geplaatst zonder een litteken te creëren met een naadloze techniek. Met de ontwikkeling van technologie zijn er veel medische apparaten gebruikt in de FUE-methode.

Micromotor FUE

Bij deze FUE-methode worden, om haarzakjes te verwijderen, ponsen in een elektrische micromotor geplaatst, gepositioneerd volgens de richting en hoek van het haar, en in de hoofdhuid gedompeld. Zo wordt door middel van ponsen rond de wortel losgemaakt door in een cilindrische vorm te snijden. Nadat het haarzakje is losgemaakt, worden de haarzakjes een voor een verzameld met gereedschap dat lijkt op een pincet.

De ponsen die aan het uiteinde van de micromotor zijn bevestigd, worden aangepast aan de haarstructuur van de persoon, waardoor wordt voorkomen dat de haarzakjes worden beschadigd. Ponsen met een grotere diameter worden bijvoorbeeld gebruikt voor dik haar en ponsen met een kleine diameter voor dun haar.

Robot-geassisteerde FUE

Dit door een arts bestuurde medische apparaat is een computerondersteund systeem. De speciale uiteinden van dit apparaat creëren cirkelvormige gebieden rond de haarzakjes, verzamelen ze een voor een en verzamelen ze in de binnenkamer. Robotic FUE micro-incisies helpen om meer grafts te verzamelen zonder schade, dankzij de speciale vacuümopvangvorm en reservoirstructuur. Het kan alleen worden aangebracht op mensen met zwart of bruin steil haar.

DHI haartransplantatie

Deze techniek staat ook bekend als de kanaalloze planttechniek. Hiervoor wordt een gereedschap met een scherpe punt gebruikt dat lijkt op een pen en bekend staat als de Choi-naald. De haarzakjes die uit het donorgebied worden verzameld, worden in de kamer in het apparaat geplaatst en direct getransplanteerd met speciale tips zonder gaten te maken in het gebied waar het haar zal worden getransplanteerd. Zo wordt de tijd dat de grafts buiten zijn geminimaliseerd en blijven ze sterker.

Saffier FUE (Saffier FUE)

De kanalen waar de haarzakjes geoogst in Sapphire FUE worden geplant, worden geopend met tips gemaakt van echt saffier. Deze tool opent de kanalen in microdimensies, zorgt voor minimale korstvorming van wonden en versnelt het genezingsproces.
Er is ook de Gold-techniek waarbij de apparaten die bij haartransplantatie worden gebruikt, van goud zijn gemaakt.

Voordelen van de FUE-techniek

Omdat alleen de haarzakjes een voor een worden weggenomen zonder incisie, laat het geen spoor achter. Er blijven alleen witte vlekken achter in het gebied waar de haarzakjes worden genomen, en deze zijn van buitenaf niet merkbaar als het haar groeit.
Er kunnen in kortere tijd meer haarzakjes worden verzameld en er kunnen meer haarzakjes in het te transplanteren gebied worden geplant.
Aangezien er geen chirurgische ingreep is, is het niet nodig om lang te wachten tussen de sessies als er extra sessies moeten worden uitgevoerd. Het kan elke dag worden aangebracht, afhankelijk van de toestand van de patiënt.
De grafts uit het donorgebied kunnen ook worden gebruikt voor snor-, wenkbrauw- en baardtransplantaties.
Na de haartransplantatie is er geen sprake van pijn of verlies van weefselsensatie bij patiënten.

Wanneer groeit het haar na haartransplantatie?

Na 3 tot 6 maanden begint nieuw haar normaal te groeien. Het uiteindelijke resultaat wordt waargenomen na ongeveer 12 tot 18 maanden.

Waar moet bij haartransplantatie rekening mee worden gehouden?

Haartransplantatie is een serieuze chirurgische toepassing en de chirurg en het ziekenhuis moeten zeer goed worden onderzocht om de risico's te minimaliseren. De ervaring, het team, de gebruikte medische hulpmiddelen, de hygiëne en de omstandigheden van het ziekenhuis zijn buitengewoon belangrijk voor de succesvolle uitvoering van deze procedure.

Voor een haartransplantatie

Wanneer de haartransplantatie wordt besloten, zijn de dingen waar de persoon op moet letten:
Rook niet en drink geen alcoholische en cafeïnehoudende dranken 1 week voor de haartransplantatie.
Als u hart-, suiker- of bloeddrukmedicatie gebruikt, moet u dit zeker aan uw arts vertellen.
Gebruik geen anticoagulantia zoals aspirine 2 weken voor de operatie. Gebruik geen multivitaminen die B-vitamines en vitamine E bevatten gedurende 1 week voordat ze de bloeding kunnen versterken.
Was voor de operatie uw haar en gebruik gel, spray, enz. Gebruik geen chemische producten.
Omdat haartransplantatie een langdurig proces is, kunt u met een volle maag naar de praktijk komen.
Als tijdens de operatie sedatie wordt gegeven, aangezien het effect 24 uur kan duren, moet u ervoor zorgen dat iemand u uit de kliniek haalt.
Draag kleding met knopen als u naar de praktijk komt, zoals een overhemd of vest.

Na een haartransplantatie

Het is noodzakelijk om heel voorzichtig te zijn totdat de getransplanteerde haarzakjes zich gedurende 15 dagen na de operatie op hun nieuwe plaatsen hechten. Dingen om te doen zijn:

Was uw haar drie dagen niet en raak geen water aan, vooral niet op het getransplanteerde gebied. Was uw haar tijdens het wasproces voorzichtig met uw vingertoppen met de shampoo en lotion die door uw arts worden aanbevolen. (Uw arts zal de eerste wasbeurt doen.)
Droog uw haar na het wassen voorzichtig met een handdoek, probeer geen föhn te gebruiken. Als je hem toch moet gebruiken, plaats de machine dan niet te dicht bij je hoofd en gebruik geen hete lucht.
Vermijd sporten die het hoofd raken, zoals voetbal. Het getransplanteerde gebied moet worden beschermd tegen alle soorten trauma, vooral in de eerste 2 weken.
Gebruik een hard en klein kussen om schade aan de getransplanteerde haarzakjes tijdens het slapen te voorkomen. Ga zoveel mogelijk op je rug liggen.
Probeer een tijdje kleding met knopen te dragen. Bij het verwijderen van kleding zoals truien kan het beplante gebied worden beschadigd.
U kunt een hoed gebruiken om uw haar te beschermen tegen externe factoren zoals zon, regen en stof.
Blijf uit de buurt van omgevingen zoals zee, bad, sauna.
In het algemeen eindigt de korstvorming in de gebieden waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd na 10 dagen. Raadpleeg uw arts als de korstvorming langer dan 15 dagen aanhoudt.

Zal het getransplanteerde haar uitvallen na de transplantatie?

Over het algemeen valt het getransplanteerde haar vaak uit na een paar weken en dit proces wordt Shock Shedding genoemd, maar dan (na ongeveer 4 maanden) begint permanent haar te groeien.

7

Ziekenhuizen

378

Artsen

1800000

Jaarlijkse Patiënten

4100

Medewerkers

Neem contact met ons op

  Ik wil informatie ontvangen via sms en e-mail

  Input this code: captcha

  Gözde International Hospitals Internationale Patiëntengids

  Wij zorgen voor u vanaf uw eerste aanvraagpunt tot en met uw terugkeer naar huis.

  Ons Centrum voor Internationale Patiënten is toegewijd om non-stop service te bieden van begin tot eind, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met een volledig opgeleid en ervaren team van adviseurs en tolken staan wij voor u klaar om al uw medische zaken, reizen, accommodatie, vrije tijd, en andere behoeften naadloos en professioneel te coördineren en te regelen.

  Lees deze informatie voordat u op reis gaat. We willen ervoor zorgen dat uw bezoek aan een van onze ziekenhuizen zo soepel mogelijk verloopt

  • Zorg voor een kopie van al uw medische dossiers en een lijst van uw medicijnen die u momenteel gebruikt. Breng, indien van toepassing, cd's en diagnostische filmpjes van medische procedures uit het verleden mee.
  • Neem contact op met de internationale patiëntenvertegenwoordiger van een van onze ziekenhuizen om uw ophaalservice vanaf de luchthaven en hotelreserveringen te plannen.
  • Neem contact op met uw ambassade om het juiste visum te verkrijgen. Voorkom dat u een bezoekersvisum krijgt dat niet gemakkelijk kan worden verlengd.
  • Zorg voor een creditcard die in Turkije kan worden gebruikt, zoals VISA of MasterCard.
  Lees meer
  Chat openen
  Gözde International Hospitals
  Kunnen we je helpen?